Skruvtransportörer & Transportskruvar

ENGEBE konstruerar transportskruvar och skruvtransportörer efter kundens behov. Vi beräknar och dimensionerar efter kapacitetskrav, materialets beskaffenhet samt krav på vridmoment och yttre förhållanden m.m. 

Transportskruvarna kan tillverkas av svart stål, i rostfritt eller syrafasta material. Kanske behövs slitplåt av typ Hardox på gängorna? Inga problem.

Skruvar finns i olika utföranden, t.ex. vanliga gängvarv, paddelskruvar eller som spiral med ekrar. Valet av skruvtyp beror på vilket material som ska transporteras.

ENGEBE tillverkar skruvtransportörer av typ O med cylinderformat hölje eller av typ U med lock för enklare inspektion och rensning.

Gängvarv

Vi tillverkar lösa gängvarv i t.ex. svart stål, rostfritt, syrafast, Hardox och Domex. Såväl inner- som ytterdiameter, stigning och gängans tjocklek avpassar vi naturligtvis efter kundens önskemål. 

Välkommen med din förfrågan!

Spiraler

Spiraler är axellösa skruvar som lämpar sig för material som lätt klibbar eller för större material som t.ex. vid hantering av hushållsavfall.

Den axellösa konstruktionen innebär att skruven ligger på höljets botten. För att minska slitage används därför normalt ett slitinlägg i höljets botten (se bild).

ENGEBE levererar såväl kompletta spiraltransportörer som separata spiraler med eller utan drivaxel. 

Övrigt

ENGEBE levereras också en mängd andra produkter. Fråga oss gärna på t.ex.:

 - Drifter, t.ex. tappväxelmotorer från SEW
 - Lager och tätningar
 - Slussmatare, skjutspjäll och doserare

Tveka inte att kontakta oss med dina behov. Vi har lång erfarenhet av transportlösningar och delar gärna med oss av vår expertis.

ENGEBE AB

Hagebyvägen 5
141 69 Huddinge
Sverige

KONTAKT

08 - 746 66 00
info(at)engebe.se
www.engebe.se

 
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.
 
 

© Copyright ENGEBE AB